Hur blir du en hackare?

Hur blir du en hackare?Det finns inga officiella utbildningar för att bli en hacker. Det finns ingen som berättar för dig att du nu uppnått titeln. Det räcker inte heller med att du kan hacka dig in i ett system, i alla fall inte enligt mig. Eftersom hackerkulturen (se “Hacking: Definition och historia” här på min sajt) är så viktig för dem som deltar i den bör du ta del av den. Även om hackers ofta är solitära i sitt arbete så finns det ändå en stark community där ute som du bör vara en del av som hackare.

Det räcker inte heller att dela etiken och känslan för datorer och programmering. Känslan jag pratar om här är i det närmaste kärlek. Som hacker har du ett starkt engagemang för koden och för datorn. Men, som sagt, det räcker inte. Du måste också ha skickligheten. Hur du ska skaffa dig den råder det delade meningar om. En del menar att du bör läsa på högskolan, andra menar att du hellre bör lära dig på egen hand (vilket kan gå hand i hand med misstron för auktoriteter).

Oavsett hur du gör så ska du veta att du efter detta kan välja många vägar. Hackers och den teknik som det enorma engagemanget riktas mot har gett en enorm utveckling på programmeringsområdet. Från början var titeln hacker en positiv sådan, men idag kan du också välja en annan väg. Jag hoppas du väljer den “goda” sidan, för det finns mycket gott att göra som hacker.

En hacker har alltså kärleken till programmeringen, ett engagemang i kulturen och en stor skicklighet när det kommer till koder och datorer. Sedan finns det en nyckelfaktor kvar. Du måste ha en enorm drivkraft att lösa problem, att aldrig ge upp och att hela tiden utveckla din tekniska kunskap för att lösa nya problem nästa gång. Detta är de fyra ben du behöver stå på för att bli en hacker. Lycka till!

(Visited 143 times, 1 visits today)