Tjejer och teknik

När jag var liten så var det inte tal om teknik på det sätt vi har idag. Vi hade ett gammalt nintendo, som både jag och min bror älskade och sedan när min mamma ( ja mamma, inte pappa!) köpte en dator var ju lyckan gjord. På den tiden var det som att könsrollerna och normen dock sa att, datorer och teknik är för killar och inte för oss tjejer! Jag kan ändå säga att det inte gällde min familj! det var jag och mamma som satt mest vid denna dator, det var vi som lärde oss hur man gör och visade detta för både pappa och brorsan.

Minns ni de där gamla modemen man ringde upp förresten? Och att det kostade extremt mkt per minut att surfa! Snacka om skillnad idag, när var och varannan människa är uppkopplad i stort sett hela tiden, både i mobilen, surfplattor, laptops och så vidare.

Jag är glad att samhället har utvecklats och att det blivit mer teknik, dock har väl det inte hänt så mkt med könsrollerna! det är fortfarande ”mer vanligt” att det är killar som grejer med datorn, än tjejer.

Så fram mer er tjejer, våga testa, och låt era barn testa sig fram!

Tjej_med_egen_dator

(Visited 158 times, 1 visits today)